2008-06-05

Grattis: "Nick", Zäta, Kronwall och Detroit Red Wings

Aftonbladet: Nick - Zäta - Kronwall

Okej, ni vet att de vann. Ni vet Att Bloggkollektivet höll på Detroit i finalen. Och det finns en jävla massa svenskar som gjort sjukt bra slutspel:
  • Nicklas Lidström – Vann som förste europeiske kapten Stanley Cup. Han är den störste svenske hockeyspelaren genom tiderna törs jag påstå. Vem? Jag säger vem skulle kunna hävdas vara större?

  • Henrik Zetterberg – Fick hångla upp Emma Andersson på isen efter ha vunnit Stanley Cup och tagit hem Conn Smythe Trophy. "Gött mos" tänkte han nog då. Kan ju lägga till att Zäta hade bäst +/- i slutspelet och gjorde mest poäng. Joråsåatteeee!

  • Niklas Kronwall – Har ni vunnit Stanley Cup, OS-, VM- och SM-guld. Lägg där till att grabben 2006 vann en miljon på en trisslott som han vann i en golftävling. Bortser vi från trisslotten så är Kronwall nu medlem i en klubb vars medlemmar består av Tomas Jonsson, Mats Näslund och Håkan Loob. Rätt fett. Ett sådant klubbmöte skulle man vara med på...

  • The Mule – Johan Franzén som innan sina "mystiska" huvudproblem klev fram och dominerade målskytter för de rödvita. Sen så kallas han för The Mule. The Mule har ett stort rött skägg.

  • Micke Samuelsson – Inte vad man skulle kalla en super star direkt med killen har vunnit VM, OS och nu Stanley Cup.

  • Ja, och grattis till: Homer, Lilja och Ritola (som visst var med och lyfte pokal)!
Nu surfar vi vidare hela dagen och läser artiklar, kollar filmklipp och bara njuter av segern. Vi kommer nog att få skäl att skriva några rader till om nattens händelser i Pittsburgh.
Vem vet, vår utsände reporter kanske kan rapportera något. Vem vet som sagt?

5 kommentarer:

  1. Joråsattte. Zäta kan vara den som mår bäst av alla i Red Wings. Kanske i hela världen till och med.

    Intressant sak: av Detroits tio bästa spelare poängmässigt är det sex svenskar, en tjeck, en finne, en ryss och en jänkare. Eurotrash my ass. Nu är det väl bevisat en gång för alla att man kan vinna Stanley Cup med européer i laget.

    SvaraRadera
  2. "Pingvinerna förlorar inte på hemmaplan och i en sjunde och avgörande match kan precis vad fan som helst hända."

    SvaraRadera
  3. Sudden: jajajajajajajajajajaja. Jag tippade fel. Det kommer att ske många gånger i den här bloggen kan jag försäkra.

    SvaraRadera
  4. Hmm mycket jobbi dag killar?

    SvaraRadera
  5. jag har faktiskt jobbat idag. lite i alla fall...

    SvaraRadera