2008-07-05

Kreativ bokföring flyttade Frögga till Toronto

Färjestad har ända sedan VM anklagats för att vara "dummisar" från en hel del vanliga supportrar och även en hel del från "media".
Frögren gjorde ett bra VM.
Frögren hade ett kontrakt med fbk.
NHL- avtalet revs upp.
Tidningar ville få Jonas att gråta ut, något han aldrig gjorde - han skulle själv få betala sin resa över atlanten.
Och nu, när fbk går ut med att man blivit ekonomiskt kompenserade så heter det att "Han gav 2,5 miljoner för sin NHL-dröm".
Här måste vi alltså läsa mellan raderna eftersom att Aftonbladet fortfarande vill att fbk ska vara bov och Frögga en stackars underdog.
Jonas fick en sign on bonus, förmodlingen omkrin 2-3 miljoner. Pengar som sedan hamnat hos fbk.
Att då påstå att Jonas Frögren har betalat för sin NHL-dröm är att säga att 1+1 alltid blir 2. I det här fallet blir 1+1 lika med 3, i alla fall efter lite kreativ bokföring.

9 kommentarer:

  1. Fast vadå? Det är ju med egna pengar i slutändan. Eller får inte alltid spelare sign on-bonus?

    SvaraRadera
  2. Jo, men de hade ju kanske gett honom en bonus på 47$ om inte fbk krävt att Frögren skulle köpa ut sig från sitt kontrakt...

    SvaraRadera
  3. Ska du göra något av din enkät förresten Mats?

    SvaraRadera
  4. Oavsett vad han skulle ha fått i sign on-bonus så blir det att han fick betala med egna pengar. Såvida han inte fick en brutal bonus. Fast han lär ju inte haft det förhandlingsläget. Det var väl bara för Torontos förhandlare att slå upp valfri tidning för att förstå att han gärna ville spela där.

    Tanken med enkäten var att Sudden skulle ha valt tills nu. Men han får ju inte arslet ur vagnen... Men, jo, nåt ska det allt bli av.

    SvaraRadera
  5. Det känns inte som att FBK hängs ut i media särskilt mycket. Det är ju många spelare i många klubbar i många sporter som köper ut sitt eget kontrakt för att gå till en större klubb och tjäna mer pengar i slutändan.

    Däremot känns det som att ni FBKare känner i lite illa till mods av hur Färjestad har behandlat Frögren och vill gärna komma på undanflykter som egentligen inte krävs eller behövs då resten av hockeysverige inte lyfter särskilt mycket på ögonbrynen varken åt FBKs, Frögrens eller Torontos beteende.

    SvaraRadera
  6. Fbk har gjorts till bad guys, inte generellt, utan i just denna affär. Enda anledningen är att man inte släpper en spelare under kontrakt gratis.

    Och jag känner mig inte alls illa till mods för hur fbk har behandlat Frögga. Har från dag ett tyckt att klubben gjort rätt. Men nu, när de fått betalt så är det grymt att Jonas får spela i NHL och det menar jag verkligen. Men återigen, ser inte något fel i hur fbk har skött frågan. Nu har ju jag dock inte suttit med vid förhandlingbordet.

    Sudden, förresten. Skaffade du dig någon egen blogg?

    SvaraRadera
  7. Kan inte förstå varför folk ens kan tycka att det är fel av fbk att inte släppa en spelare under kontrakt. Det är ju det "kontrakt" handlar om, man skriver ett avtal mellan varandra om ekonomisk ersättning under en viss tid. Detta är ett ägandeavtal av dennes tjänster.

    Om man nu ska "släppa" spelar utan ersättning av skrivna kontrakt kan man lika gärna skippa kontrakten direkt.

    Undrar hur ni som tycker fbk gjort fel skulle reagera när en "rikare" klubb bara går in och "köper" er bästa spelare under, säg pågående säsong bara för att den spelares dröm alltid varit att spela för det laget.

    SvaraRadera
  8. FBK har inte gjort nåt i fel i detta fallet, men de har gjort så mycket annat som är fel så att det är inte konstigt att folk vill skriva negativt om FBK. Men som sagt i det här fallet så har de inte gjort nåt fel. De som gör fel är NHL som organisation och klubbarna i Amerika som tror att de kan ta spelare hur som helst från Europa.
    På det sättet är det bra med KHL som ger NHL konkurrens och dessutom faktiskt betalar för spelarna till skillnad från vad NHL och deras klubbar egentligen vill och gör för det mesta.

    SvaraRadera
  9. "De har gjort så mycket annat fel"

    Vad är det för andra fel det har gjort menar du?

    SvaraRadera