2008-11-01

Månadens lag - oktober

Månadens lag – oktober innehåller en nybliven pappa, en skadad finne, en annan finne som lite oväntat har mer utvisningsminuter än mål, en vinnare i Tyskland och en transatlant som faktiskt spelat bra hockey men som utmärkt sig på andra sätt. Mycket Färjestad och Frölunda i oktober – inte så konstigt – men absolut inte något krav.

För att hålla ihop laget får spelarna en läkare, en lagledare och en sportchef till sin hjälp.

Målvakt

Stefan Liv, HV71 (1)
Var är alla; "Du är så jävla kass, Stefan", nu när han nästan förtjänar dem? Ju bättre han spelar desto mer negativa rubriker får han. Fortsätt på den inslagna vägen!

Backar

Oscar Ackeström, Hannover Scorpions (2)
En tvättäkta vinnare. Kommer till Hannover Scorpions, som i början av oktober har fem raka förluster. Herr Ackeström kommer och får skutan på rätt köl igen och ser till att laget kunde dunka in fyra raka vinster. Oscar Ackeström, en vinnare i alla lägen.

Arto Latikainen, Färjestad (1)
Bästa back i SM-liiga (har vi hört 125 gånger) förra säsongen. Mest skadad i Elitserien i år och då har ändå inte Peter Nordström lagt av än. Det var ingen i Färjestad som funderade på en läkarundersökning innan man signade honom?

Forwards

Magnus Kahnberg, Frölunda (1)
Han verkar tro på fullaste allvar att hans jäkla snurrande och passningar bakom ryggen fungerar bra eftersom han fortsätter med det i all evighet. Det gör det inte. Magnus "för klen för NHL" Kahnberg är en av de sämsta i Elitserien hittills i år. Bara att gratulera!

Tomi Kallio, Frölunda (1)
När det går segt med målskyttet gör finnen, som snart kommer att döpa om sig till Glenn, det enda rätta; skaffar sig ett matchstraff. Tänk om fler resonerade så. Hockeyn i Elitserien skulle bli så mycket bättre. You go Tomi!

Lee Goren, Färjestad (1)
Skönt med en spelare som är ärlig. Andreas Holmqvist är en fjant som förtjänar att få stryk enligt kanadensaren i Färjestad. Och han hymlar inte med det. Inget läsa mellan radera. Goren ser fram emot att de ska mötas igen, eller som han själv uttrycket det: ”Han kan ju få försöka ta pucken av mig när jag har den ner i sarghörnet”. Den 6:e december åker Goren och Färjstad till Stockholm. Bloggkollektivet längtar redan nu.

Lagledning

Läkare, Kim Thorsén, MODO (1)
Kim Thorsén stoppade HV71:s Martin Thörnberg från spel mot Färjestad, genom att ställa en blixtdiagnos på stackars Martin efter en smäll i matchen mot Modo. Vem som är dummast i denna soppan vet vi inte, men vi gissar på hockeyspelaren. Men om man som läkare får skit från en hockeydum hockeykille så får man vara med i vårt lag för oktober månad. Läs här så kanske ni förstår bättre.

Sportchef, Stefan Lindqvist, Timrå (1)
Peter Hirsch kan vara säsongens sämsta målvaktsvärvning, efter värvningen av Reine – självklart.

Lagledare, Pär Edlund, Frölunda (1)
När man har stirrat sig trött på Dahlén och Karlsson i skitfula polos kan man alltid vila ögonen på Pärs sjukt stora biceps som spänner under den fina Henri Lloyd-tröjan.

Av: Bloggkollektivet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar