2009-01-01

Månadens lag - december

Lite snack och mycket verkstad. Här kommer månadens lag, december. Men vi kan väl säga så mycket att fajt är ett ledord för december månad.

Målvakt

Karol Krizan, MODO/Ambrì-Piotta (1)
Han var på året att komma med i månadens lag redan i november men blev på målsnöret petad av en fajt-sugen Penker. Anledningen att Krizan kommer med i December är dock densamma; på två år har han gått från SM-guldhjälte till ett rejält såll. Till slut blev han belönad med kicken – och en plats i månadens lag såklart.

Backar

Andreas Holmqvist, Djurgården (2)
Han snackar snacket med tar inte promenaden. När en hel islada i Karlstad med spänning väntar på årets uppgörelse i Elitserien ser Andreas sin egen begränsning och skickar fram en 20-åring att göra jobbet. Om Goren hade fått spöa upp Holmqvist hade processen varit kort. Nu får vi tacka Andreas för att han gav oss "årets fajt" genom att själv vara för feg för att steppa upp. Tack Andreas. Här har du en plats i månadens lag.

Kristian Kudroc (1)
Gjorde det alla trodde att Lee Goren skulle göra, nämligen att golva den andra backen i Månadens lag – Andreas Holmqvist.
Så här beskriver bladet fajten:
”Kudroc ville fortsätta slagsmålet, men Holmqvist låg på isen med händerna för ansiktet, inte alls speciellt sugen på mer handgemäng.”
Klart att Kudroc ska bilda backpar med A-Honken i Månadens lag - december.

Forwards

Björn Svensson, Timrå (1)
Ärlighet går alltid hem hos Bloggkollektivet, speciellt om det innebär att kalla Rögle för ett ”jävla pack”, som Timrås Björn Svensson gjorde efter att Rögle besegrats med 5-2.

Mikael Ahlén, Djurgården (1)
Han ersatte Dick Axelsson i Djurgården men att påstå att de är samma spelartyp vore att jämföra apelsiner med bananer. För Dick skulle aldrig vara den som fråga Lee Goren om man skulle ”gå” – ta en fajt alltså. Det hade 20-årige Ahlén inga problem med. Respekt.

Mikael Johansson, Frölunda (1)
Mikael Johansson åkte i mittzonen i lugnan ro uppe i Örnsköldsvik. Det skulle han inte ha gjort för nu har grabben en näsa mindre. Näslösa spelare gillar vi och därför är han givetvis med månadens lag. Krya på dig, ”Smal-Micke”.

Tränare

Bengt-Åke Gutafsson, Tre Kronor och Slavomir Lener, Linköpings HC
Fyra ögon är bättre än två. Är två hjärnor bättre än en även om de tänkte olika? Vi vill i alla fall ge det en chans i vårt decemberlag. I vilket backpar kommer Fransson att hamna i?

Hedersomnämnande

Månadens hedersomnämnande går till den före detta tränaren (som aldrig vann något) och numera högljudde experten på SVT, Niklas Wikegård, eftersom han så snyggt påpekat att Dick Axelsson inte tillhör begåvningsreserven. Kanske inte. Men Bloggkollektivet måste ändå ställa en fråga, nej, det är väl ett påstående mer. Look who’s talking.

Av: Bloggkollektivet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar