2009-02-18

Tabloidpressens journalister i sitt esse!

Det är ju inte för inte en journalist som Tomas Ros skriver för aftonblaskan. Hans artiklar är i många fall sammansatta av lösryckta citat och skapade enbart för att väcka sensation, inte för att förmedla en verklig bild av det som händer.

Det här gäller väl de flesta journalister på aftonbladets lönelista. Men det som skiljer Tomas Ros från de andra sportjournalisterna är att han tar med det här sensations- och sälja lösnummertänket till sin blogg. Jag är inte den som är den. Om han vill sätta "chockrubriker" och hålla på i sin blogg är det hans problem. I många fall skriver han vettigt och har bra synpunkter också. Men idag måste jag ändå framhålla att han klampade i klaveret.

Rubriken lyder "Tränare hånade Forsberg". Tränarna i fråga var Kung Challe och Montén som var på presskonferens för att svara på frågor om kvällens match mellan DIF och TIK. Inte helt oväntat dök det upp frågor om Foppa. En Foppa som inte hade något med kvällens match på Håvet att göra.

Men Ros, som vill sälja lösnummer, hade nog gärna velat haft ett saftigt citat från någon av de två citatmaskinerna vid podiet. De var dock inte intresserade av detta och sade som det var. Foppa intresserar dem föga ikväll. Tomas Ros sade t om de fruktansvärda orden, som jag antar är hånet mot Foppa: "Jag skiter fullständigt vad han gör med sin fot."

Var det här verkligen ett hån? Varför ska Montén och Challe behöva svara på frågor om en spelare från ett annat lag, som inte har något med varken DIF, TIK eller kvällens match att göra. Vart ligger relevansen? Jag skiter för tillfället också ganska hårt i vad Foppa gör med sin fot.

Men tydligen blev Tomas lite ledsen i ögat och ville "hämnas" på de dumma tränarna som inte respekterar han och hans tabloidvapendragarens "relevanta" frågor. Därför var det bäst att lägga ut ett klipp på sin blogg, men en fin tabloidrubrik såklart, för att låta tränarna stå vid skamvrån. Men ack så det kan gå. Nu blev det visst Ros som fick stå med dumstruten i skamvrån istället. För visst är det han som gör bort sig med ett sånt här beteende?

Av: Sudden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar