2009-03-18

Alla i Leksands IF blev tappade som barn!

Så, nu fick jag det sagt. Jag har irriterat mig som bara den, för att använda ett milt uttryck, över Leksands agerande efter matchen mot Rögle i kvalserien. Alla, dvs, A L L A som kan något om hockey och vill framstå som seriösa ishockeydebattörer kan se att tacklingen som Tjärnqvist satte på Niemi var sjysst. I absolut värsta fall skulle väl kanske en smått hjärndöd domare som Lärking ha gett en tvåa för att visa att han finns på planen.

Men det här duger inte för efterblivna jävla leksingar. De ska rida på vågen av att en av deras spelare skadade sig allvarligt och skrika efter avstängning, jämföra tacklingen med mordförsök och få det till att Mathias Tjärnqvist är den absolut fulaste spelaren som någonsin satt sin fot på en ishockeyrink i Sverige. Detta baserat på en tackling som är hur rumsren som helst. Istället för visa god ton och bra sportmannaskap skickar de in stillbilder(spännande när det finns rörliga bilder) som fabricerar fram en avstängning som inte är av denna värld.

Om rätt ska vara rätt kommer 15 spelare ur varje lag inom svensk ishockey behövas stängas av 2 matcher efter varenda match då tacklingen som Tjärnqvist gav Niemi kopieras om och om igen i varenda serie i sverige, norden, världen och förmodligen även i någon avlägsen galax där folk också njuter av att flukta på män som tacklar män. Så jävla rumsren var tacklingen.

Tyvärr är det ju såhär när man låter människor med en kromosom för mycket avla fram ungar tillsammans i en borttappad by någonstans i Dalarna. Synd bara att det ska drabba hela jävla ishockeysverige. Jag är helt klart för en bojkott av denna skamfläck till by, i ett annars ganska trevligt landskap. Människor som har så lite empati för andra människor och ingen som helst känsla för hur en klubbledning ska agera i en fråga där en ishockeyspelare har blivit allvarligt skadad är inte värda att få existera i varken Elitserien, Allsvenskan eller en pissig jävla korpserie för den delen.

Hela Leksands ishockeylag borde avgå och börja arbeta med att få in nya gener i bygden så det blir ett slut med alla dessa jävla fasoner för en gång skull. Jag pallar inte med denna styggelse till förening mycket längre. Det är bara hoppas att spelare som Niemi inser detta snart och tar sitt pick och pack och flyttar från obygden snarast möjligt. Han kan ju för helvete inte stanna i en klubb som använder hans skador som propaganda för att dölja klubbens stora brister, istället för att ta hand om och skydda spelaren ifråga.

Jag hoppas att jag inte tog i för hårt nu. Jag höll nämligen tillbaka mina känslor för att få fram ett någorlunda rationellt inlägg.

Avgå Leksand, och ta er jävla trumma med er i fallet!

Av: Sudden

6 kommentarer:

  1. Väl rutet.

    Om nån ska stängas av, så är det idioten som har byggt helt stumma plexistolpar i Ängelholm.

    SvaraRadera
  2. Satt ett par meter ifrån tacklingen. Den såg helt ok ut. Inget märkvärdigt. INGEN i hallen, varken Lek å sand eller rögle supportrar reagerade på den. T.om läxingarna som satt bredvid mig sa den var schysst.
    Vad alla i hallen reagerade på var att man såg direkt att spelaren blivit skadad. Nieme fick ovationer från hela hallen när han åkte ut.

    Att klassa det som mordförsök eller att avsiktligt skada spelare är det dummaste jag har hört. Vem tror på att Rögle, som mer eller mindre lever på att vara ett starkt hemmalag, har som taktik att få bort ett allsvenskt lags bästa spelare i en hemmamatch? Det är så korkat så det inte är sant! Är bra mycket mer orolig för Tälje än för knäkke Läxxan. Men deras suportrar tror som alltid de har världens bästa lag och att det finns en elitserieplats reserverad för dem...

    Tjärna är för övrigt en schysst spelare som inte sysslar med sånt trams! Förjävligt han hängs ut på det här sättet av superenögda läxingar som tydligt visar att de inte är intresserade av hockey utan bara av att deras gullegull förening ska vinna. Och framför allt, som bloggen också framhäver, spelar på Niemis allvarliga skada för att fuska fram ett bättre läge för sitt lag! Förjävligt! Tror ni han känner support för att en massa gnällspikar lipar och skriker mordförsök! Nä han är tuffare än så!

    Läxand är inte värda att gå upp. Synd om spelarna som verkar vara schyssta. Detta efter att både Janne H och Niemi sagt att det var inget farligt med tacklingarna de mottog. Det är hocckey, inte curling! Stort cred för det grabbar!
    Läxands så kallade "fans" och lag ledning. Fan ni ska ju skämmas så pinsamt kassa ni är!

    Hoppas verkligen Mora ger dom på nöten nästa år och lyckas gå upp! De är de värda! Då jag nu förstår hur Mora blivit behandlad av gullegull föreningen i alla år.

    Får bara hoppas Rögle slipper möta Mora nästa år :)

    Gogo Mora!!!

    Bra blogg föresten.

    SvaraRadera
  3. Blom: "Om nån ska stängas av, så är det idioten som har byggt helt stumma plexistolpar i Ängelholm."

    Jag var inte införstådd i att dom var så stumma, men det visar sig att nästan alla lag i ES och AS använder samma system ifrån Rantzow för det bättre alternativet (som är krav i NHL) kostar drygt 500.000:- mer. Dessa pengar har inte många klubbar i dagsläget (säger dom) eller rögle för den delen. Men efter att ha sett skadan på AJN så börjar jag tycka att dom pengarna borde varje klubb i ES/AS avsätta i sin budget. AJN's skada var grov och tänk om nästa skada är värre? Klubbarna använder sig av det härdade glaset för att ge publiken mer insyn i spelet på isen då det inte repas och blir slitet lika lätt. Men då säger jag, höj priset på biljetterna med 10:- så betalar det sig snabbt. Publiken ska känna sig säker, men detta måste även gälla spelarna.

    Sen måste jag säga att Ekwall's inlägg var klockrent. Så även Suddens originalinlägg.

    Som mycket inbiten Rögle supporter så har man suttit och fasat sig över vad man läst på olika forum och bloggar. Leksand "fans" har hotat allt ifrån cafeteriapersonal till Tjärna och Kenny till livet för detta. Hämnd iform av blod ska rinna från ishallen till Siljan och vidare i landet ifrån Rögles spelare. Vad sänder detta för meddelande till övriga i hockeysverige? Att en tragisk olycka ska leda till mer övervåld mot våra (samtliga lags) spelare?

    Vi i Röglelägret har en mycket duktig och flitig skribent i RLO (www.redlineoffside.com ursäkta reklamen..) som skrev följande: "När Johan Adolfsson i AIK stod för en minst lika solklar förseelse, som dessutom beivrades av domaren, hände inte ett skit. Det uppstod ju inte något blodvite och media knackade troligtvis inte på hockeyförbundets dörr. Då agerar nämnden inte enligt deras egna riktlinjer."

    Disciplinnämden måste bli mer konkret och försöka följa någon form av röd tråd när dom bedömmer händelse i efterhand. Matchen mellan RBK och LIF var en MYCKET tät historia där spelar och tjuvnyp delades ut kors och tvärs och om man lyssnar på leksands supportrarna och ve och fasa även tidningar i dalarna så dömmdes det emot LIF hela matchen igenom. Trots detta så räknade jag fram 4 fall där leksand var 6 man på isen utan åtgärd, 2 trippingar, 1 crosschecking och en mycket ful spearing på Micke Gath. Alla utan åtgärd. I nästa match mot AIK lyckades Doell i LIF med bedriften att nästan klyva ansiktet på en gnagare, utan åtgärd OSV. Leksand är nuförtiden ett lag som spelar fult, som konstant gnäller (bråket med Ejendal och styrelsen i TV4 häromdagen är ett bra exempel). Det var länge sen LIF var hela sveriges lag. Nu är dom bara en jämn stark konkurrent till cirkus babyhawks.

    Tack för min tid, schysst blogg ni bedriver. Nu har jag ytterligare något att lusläsa på dagarna!

    SvaraRadera
  4. Skönt att höra att fler har fått upp ögonen för att Leksand är och alltid varit Sveriges gnäll gäng nr:1!!!!

    SvaraRadera
  5. en bra blogg och jag håller med skribenten till fullo.Och äntligen börjar folk få upp ögonen för "gulligull"laget leksand som spelar fult och bara gnäller på andra

    SvaraRadera