2008-05-29

The wiener issue

Som ingen kan ha missat så pågår Stanley Cup-finalen för fullt. Det är 2-1 i matcher till Detroit Red Wings och det är ju kul och spännande på alla sätt och vis. Eller? Nja, det Bloggkollektivet vill lyfta fram är hur den nordamerikanska korvkulturen ser ut på NHL-arenorna och i dess närliggande miljöer. För att få svar på denna högst nödvändiga fråga har vi infiltrerat och manipulerat den svenska presskåren som är på plats. Med andra ord, inom drygt en vecka kommer vi få svar på några frågor som har gäckat oss till förbannelse, till exempel:

  • Är korv den mest frekventa maten på Joe Louis Arena och The Mellon Arena?
  • Äter amerikanarna kokt eller grillad korv?

  • Vad kostar en korv? Både ren och med tillbehör, samt givetvis vilka tillbehör som erbjuds?

Vår svenska korv, hockeykorven i dagligt tal, är ett kulturhistorisk föremål som givetvis bör bevaras intakt, men vi är ju givetvis nyfikna på hur det ser ut över Atlanten. De har ju trots en skaplig liga där över och korven kan mycket väl vara en del i framgångarna.

+ = Magiskt





5 kommentarer:

  1. Det här är fantastiskt. Vi höjer oss till nya nivåer i stort sett varje dag.

    SvaraRadera
  2. Om vi inte har lyckats med målet att köpa reklamen på ismaskinerna till nästa säsong, ja då vet jag inte vad som kan ha gått snett.

    Förresten ryktas det i västsvenska bloggar att Tomi Kallio kan vara aktuell för ett C på bröstet. Jag kommer gråta av lycka i sådana fall.

    SvaraRadera
  3. jag vill ha korv.

    SvaraRadera
  4. Jag åt korv (kokt med bröd) idag till middag. Fasen vad gott det är.

    SvaraRadera
  5. Nu när vädret är så fint ska vi inte träffas och grilla någon kväll? Och på grillen lägger vi bara korv, massor utav korv.

    SvaraRadera