2008-05-28

Saker som är på gång

Trots att kvällsblaskorna bara skriver om några fotbollsmatcher som ska spelas ner i alperna i sommar så läcker det ändå igenom lite hockeynyheter.
***
Ulf Dahlén
är visst klar som Frölundatränare nu. Jaha, var inte det längesedan? Svårt att säga om det kommer bli bra eller inte, men magkänslan säger nog att det kan bli bra. Själv kommer jag mest ihåg Uffes speciella åkstil – en skridsko pekandes i färdriktningen och den andra mer horisontellt och påskjutande.
***
Det ser även ut som att Frölunda kommer att lägga en hel del dineros på Riku Hahl, vore det inte bättre att lägga pengarna på lite backar. Hur bra än Hahl är.
***
Färjestads nyförvärv Jonas Holös (nörsken) uppvaktas av Chicago Blackhawks. Bra, då kanske han inte bara värvades för att locka norrmän att satsa sina oljepengar på de svarta/vita/gröna/guldiga(?)...

6 kommentarer:

  1. Jag utgår från att Frölunda inte skulle ha släppt spelare med kontrakt som Plüss och Niemi så tätt utan att ha långt gångna förhandlingar och snack med andra spelare. Men det är inte bara en,två eller kanske rent av tre backar vi behöver. Ska Ahonen själv sköta målvaktssysslan eller? Fajtas FBK och Frölunda om samma gubbar tro?

    SvaraRadera
  2. nja, det är nog bara på målvaktsfronten som vi konkurrerar - fast där kanske Uffle plockar med sig Honken från Dallas.

    FBK:s backuppättning ser riktigt bra ut tycker jag. Mycket bättre än förra året. Visst Totto kommer fortfarande att åka omkring utan att egentligen åka. Menvafan, låt han hållas. Snart sitter han på kansliet.

    SvaraRadera
  3. Ahonen står i FBK nästa år, bara så att ni vet.

    Sen är jag lite osäker på Frölundas val av tränare. Inte Dahlen, men höftöpningarna, men att Janne "fullast på krogen" Karlsson skulle nöja sig med att spela andra fiol i Frölunda på heltid. Tror att det kan bli Kaos och Janne jobbar efter jul som typ kanslichef eller något annat helt värdelöst.

    Hahl känns ju lika klarb för frölunda som Dahlen, om inte ryssarna är med i matchen förståss för då badar han redan i olja.

    SvaraRadera
  4. Nej, för helvete. Ahonen vill vi inte ha.

    Intressant teori om "fullast på krogen" och jag tror faktiskt att det kan ligga en del i det...

    SvaraRadera
  5. Janne gillar väl andrafiolen? Först i Frölunda, sedan i Linköping tills han hastigt och lustigt fick köra ensam, plus att han är nr två i landslaget.

    Mer tid att supa helt enkelt. That's the spirit lad!

    SvaraRadera
  6. Alltså andra fiol i landslaget tror jag är en jävla skillnad, tänk när han kommer och luktar sprit, Uffe kommer bli tokig på honom

    SvaraRadera