2008-06-02

Turerna kring Jonas Frögren och NHL

Ni kan historien, Frögren kom med som "reserv" till VM. Gjorde det grymt. Små rinkar visade sig vara perfekta för Jonas. NHL började dregla – Chicago och Colorado i synnerhet. Men det blev ingen saga för det 28-årige Ludvikasonen. Han har kontrakt med Färjestad och rådande avtal med NHL (eller avsaknaden av detsamma) gör att klubbarna på andra sidan Atlanten måste börja hosta upp dollar. Det vill dom såklart inte. Övergångssummor för NHL är lika skrämmande som kedjerökare för tandläkare.
Två miljoner skulle han kosta, Frögga.
Ur egen ficka har det snackats om, att han skulle betala själv för att spela i NHL. Och det är nu det intressanta börjar anser jag.
Krönikörer och bloggare uppmanar FBK att släppa Frögren gratis. Han har ju "varit klubben trogen" och "en sur spelare är inget att ha i laget".
Loob har alltså gjort Jonas sur genom att inte släppa honom (det tror inte jag för övrigt)? Men det är väl knappast Loobs fel? Skit händer, och visst det är dålig tajming för Jonas att avtalet med NHL är som det är just nu. Ligorna spelar schack med varandra och alla väntar ut alla.
Men att Frögren skulle vara sur på Loob?
Att han skulle göra en sämre säsong för att Färjestad vill ha betalt för en spelare som står under kontrakt?
Nej, jag tror inte det.
Och varför målas klubben upp som en bov när man inte vill släppa en spelare som står under kontrakt gratis. Klubbar i Sverige blir fuckade av spelara så fort det viftas med pengar i lönekuvertet i Ryssland, USA/Kanada, Tyskland, Österrike, Schweiz.
Nej, klubbarna ska vara tacksamma. Bjussa på två miljoner och hoppas på att de får tillbaka en 35-årig spelare med fem hjärnskakningar i bagaget från NHL.

För mig är det självklart att det ska kosta ett plocka en spelare som står under kontrakt. Speciellt nu när Ryssland spänner musklerna. Annars kommer det bara vara danskar och norskar som kommer att spela i Sverige. Och säga vad man vill om massa finnar i Elitserien, men bättre än danskar och norskar är de.

2 kommentarer:

  1. Bara att gå till banken Jonas om du inte skulle ha pengarna själv. De lånar så gärna ut...

    (Skrev förövrigt en skitlång kommentar tidigare, men blogger.com verkar strunta i den?)

    SvaraRadera
  2. Tris. Ajabaja blogger, hör ni det?

    SvaraRadera