2008-09-21

Två sätt att se det

6-22-11-2


Tre förluster och noll poäng för Frölunda. Fett. Man kan ju se det här debaclet från två synvinklar. Den första lyder något i stil med:

Frölundas första matcher den här säsongen har varit stentuffa, vilket inte var en överraskning. De börjar med de regerande mästarna borta, skitsvårt så klart och utspelade stora delar av matchen. Därefter tar Frölunda tåget till Södertälje och gör det ganska bra ändå. Bra i den bemärkelsen att de bara släpper in två mål och inte sju stycken som är brukligt i AXA Sport Center. Till den första hemmamatchen kommer en guldkandidat på besök. Tuff match återigen och dessvärre en till förlust. Så här långt har vi avverkat drygt fem procent av säsongens matcher. Att skrika fiasko!-avgå!-skandal! känns tämligen töntigt och inte speciellt begåvat. Att det finns stor potential visade laget under försäsongen och motståndet har, och det tål att upprepas, varit stentufft minst sagt.

Och så kan man ju också se det så här:

Sämsta säsongsinledningen på 15 år. En av de kanske dyraste spelartrupperna någonsin (antagande, men rimligt sådant) i Elitserien. Påkostad ledarstab. Fyra gjorda mål på tre matcher. Förlust i hemmapremiären. 

Med dessa kalla fakta kan man i alla fall ifrågasätta valda delar av laget. Ja, att backarna skulle vara lite sämre än alla andra i Elitserien har man ju tyvärr vant sig vid, men det vore väl inte för mycket begärt att laget skulle kunna producera lite mera framåt. Fyra sketna mål när Kallio, Karlsson, Hahl, Andersson, Kahnberg med flera på isen. Det är bara dåligt och inget annat. Man måste också ställa sig frågan om Dahlén matchar laget rätt. Har han tillräckligt på fötterna för att fixa att leda Frölunda? Kanske skulle Janne behöva släppa pavan och visa vilken väg Uffe ska ta framöver. 

Står inte Ari nästa match är det sjukt. När Dahlén tog ut Honken under första matchen var med motiveringen "Vi behövde en förändring". Well, nu behöver laget en förändring big time och därför ska Ari stå mot Timrå. Att inte släppa fram Ari då vore ett tjänstefel. Jag säger inte att Honken har varit kass (vi har ju trots allt släppt in ganska få kassar), men ska Ari ha tillstymmelse till självförtroende och trygghet ska han stå den kommande matchen. Fan, att inte låta han stå vore att pissa honom rätt i ansiktet om Dahlén ska komma dragandes med "vi behöver en förändring"-tugget. 

Men det värsta är så klart alla nötter som säger att det är så typiskt Frölunda, "starkt lag på pappret, men kan inte spela som ett lag." Det är ju lika puckat som att säga att Kalmar FF spelar tråkig och målsnål fotboll. Och på nåt vänster lyckas även samma "förespråkare" få in den defekta matchklockan i förra slutspelet. Bu-hu på er.

Nä, jag har redan ångest inför resan till LLA nästa helg. Det känns inte alls bra. Enda ljuset i ett eventuellt mörker vore att få se Ackeström på isen. 

Av: Mats

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar