2008-10-28

Kebab och istid

Mot Luleå gjorde Peter Nordström sin första Elitseriematch för säsongen, kan komma att bli viktigt för Värmlänningarna. Om ni Peters kropp kan hålla ihop resten av säsongen. Ytterst tveksamt dock. Han orkade i alla fall med nästan 13 minuter på isen. Åter till Nordas kropp och ork lite längre ner.

Apropå Nordström, så här skrev jag förresten under matchen Färjestad-Rögle:
”Micke Johansson. Lysande förra året. En bra försäsong. Men sen då? I stort sett ingenting och det syns på Mickes kroppsspråk. Det är nog dags att Tommy och Perra gör någonting för att suga ut den potential som Micke sitter inne på. När och om Norda kommer tillbaka så kan han vara en nyckel tror jag. Kör Micke tillsammans med Nordström och typ Eero. Något sånt kanske kan väcka honom.”

Precis den kedjan satte Sammen och Perra på isen igår, kul att ni läser grabbar. Snart tar vi betalt för de goda råden.

Å andra sida så skrev jag även så här:
”Jonas Holös är i min bok sjundeback nu, kanske till och med åttonde när Ari Vallin är tillbaka. Inte alls många rätt idag och var den som slarvade när Rögle gjorde sitt viktiga 2-1 mål.”

Igår hade den norske backen mest istid av alla, 24.42. Något som Perra kommenterar på följade sätt på farjestadsbk.se:
”Han har höjt sig rejält sista tiden och då får man mer istid"

Så det är bara vissa råd som duger. Konstigt ändå hur olika man kan se på samma spelare. Eller så jobbar de för att hypa honom ny så de han sälja honom i januari. Ja, så är det nog. Smart tänkt grabbar.

* * * * *

Apropå Nordström igen. När jag hängde på öppna förskolan med Elton igår så blev det direkt hockeysnack. Vi är ju ändå i Värmland och alla vet att jag skriver en hel del om hockey. Hur som. En av papporna är från Munkfors och i Nordas ålder och kunde således bjuda på lite sköna anekdoter om Färjestadsstjärnas träningsvillighet:

# Han hade så jävla dåliga magmuskler så när vi spelade fotboll en gång så ropade han till tränaren: ”Byt ut mig, jag måste skit” (nej, jag har inte glömt ett A på skit, man pratar så i norra Värmland).
# En sommar jobbade han på gymmet, men han tränade inte. Han satt bara och tog betalt och käkade kebab hela dagarna.
# Annars så sov han mest till klockan 12 varje dag när morsan hans kom hem från bruket och lagade mat.
# När Gunnar Johansson tränade FBK så skrek han till Norda: ”Du är ju för fan klenare än juniorerna i överkroppen”.

Ovanstående var pappan från Munkfors analys över varför Nordström ofta är skadad. Och ja, stämmer det så kanske…
Det var kul att lyssna på i alla fall.

* * * * *

Tackla kan han ju i alla fall, Nordström:


Av: Jacob

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar