2008-11-14

Niskala, del femtioelva och en Nordisk liga

En nordisk liga eller inte. Vet inte om jag tycker att det spelar så stor roll – jag vill se underhållande hockey och då finns det större problem än om vi ska ha en Elitserie eller en nordisk liga. Men den befintliga ligan har inte full koll eller kontroll. Något som direkt inte missgynnar någon form av ny liga.
Ta bara tjafset med Tre Kronor. Liga mot förbund. Ingen vet vad som gäller. Inga tydliga regler, bara; ”vi tycker så och ni tycker så”.

Det samma verkar gälla för övergångar. I alla fall om jag tolkade Thomas Rundqvist rätt efter matchen igår. Niskala stack till NHL och bröt därmed kontraktet till Färjestad. Är det då så att Färjestad har första-tjing då när han återvänder?
Färjestad vet inte och frågar ligan.
De har ingen aning.
Färjestad frågar förbundet.
De har ingen aning.
Färjestad frågar internationella förbundet.
Och ser man på, de har inte heller någon aning. Än.

Och enligt Rundqvist är ärendet ännu inte utrett. Ingenting kommer få Niskala att spela i FBK. Men ärendet är inte utrett och ingen vet vad som gäller.
Inte som i NHL med andra ord.
”Där är det så och där är det så, allt är solklart” som ”Runken” uttrycker sig.

Om det skulle bli en ny liga och om Färjestad kommer att vara inblandad i den så har jag en känsla av att det kommer att bli jävligt tydligt vad det är som gäller för saker och ting. Hoppas på det i alla fall.

Av: Jacob

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar