2008-11-27

Ur form vs. Sjukstuga – live i LLA

Inte ett enda. Så många mål har Färjestad gjort på Linköping i år. Lägg där till att dagens hemmalag har en av seriens bästa målvakter och ni inser att det inte är ett målkalas på gång. Eller vem vet, kanske just därför.

LHC kommer med, vad på pappret, ser ut som full bestättning till LLA. Jämtin fins i förstakedjan med Hlinka och Persson medan tjeck nummer två, Hlavac, spelar i andrakedjan. Lener hoppas alltså att han kan möblera igång laget.

Färjestad är långt ifrån fulltaliga. Jag orkar inte räkna upp alla på sakdelistan ens. Kolla här istället. Hur som helst så har man skickat Marcus Johansson till fjärdekedjan för att centra två andra juniorer, Henrik Björklund (som för övrigt spelar i Höggas gamla nummer, kan vi förvänta oss mål nu?) och Gustaf Thorell. Ytterligare en junior finns som sjundeback, Anton Grundell.
Trist att "Mackan" får lira i fjärde, men han kanske kan lyfta med sina "forna" lagkamrater och skapa något stort. Nåja.
I övrigt är inte en kedja sig lik.
"Men orka rabbla upp det liksom", som en tonårstjej hade sagt.

* * * * *

Fan nu fick jag syn på Björklund. Han är rightare och ganska så lång. Ingen kopia kanske, men inte alls olik Högga.
Henrik heter där numera Björka. Nu vet ni det.

* * * * *

På pappret ska LHC pulverisera Färjestad ikväll. Men sjukstugor har en tendens att resa sig och prestera stor hockey. Färjestad gjorde det förra säsongen mot HV71 här i LLA och HV71 gjorde det i sin tur i Kinnarps mot, just precis, Färjestad.

* * * * *

Lärking dömer inte idag, vilket är lite synd. Hade varit kul att se Jämtin "råka" skjuta honom på vaden. Istället får vi se Sveriges långsammaste, men nödvändigtvis inte sämsta, domare, Tomas "Kuben" Andersson.

* * * * *

Matchens profil idag är Dalton, alltså Sammen, alltså Tommy Samuelsson. Och om honom får vi veta att han inte passar i keps.
Jaha.
Man kan också se att han ändrat sig på frågan om vem som kommer bli årets utropstecken i FBK. Innan säsongen svarade han konsekvent Per Åslund, ikväll står det däremot Jonas Holös i programmet.
Vänder kepsen, förlåt kappan, efter vinden alltså?

* * * * *

Mycket talar som sagt för LHC, men sist laget var här så var det faktiskt Divis som vaktade målet.
Ja, ni kanske kommer ihåg. Efter att Linus fått beskedet om att Divis skulle stå så satte han hela sitt spelkonto på LHC-seger. Trodde han. Han hade klickat fel och spelat på ett Frölunda ut form som såklart fick stryk.

* * * * *

Nej, så ska inte ränderna bli längre och vi hörs helt enkelt i nästa periodpaus.
Förresten. Någon som vet om Full som en kastrull hann till Södertälje?

Av: Jacob

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar