2008-12-04

Sviten från norr kommer på besök när Perra firar 50 år i båset

Två av de fyra 44:orna i tabellen drabbar idag samman i Karlstad. Luleå med 44 poäng och nio plusmål mot Färjestad med lika många poäng men bara fem plusmål.

Luleå kommer dessutom med en rejäl svit – en massa matcher utan förlust. I och med Luleås nuvarande tredjeplats har alla bottentippade lag varit upp och känt på toppen, på riktigt, inte leda-efter-två-omgångar-känt.
Jämnt och målsnålt tippar den utan cojones.
Vad jag tippar? Nåja...
* * * * *
Jobbigt program för Färjestad i december. Sex bortamatcher (en har man redan förlorat) och bara tre hemma.
Vad som har kallats mörka november för andra lag skulle mycket väl kunna bli kolsvarta december för Färjestad. Det är väl framför allt på bortaplan som spelet har kärvat.
* * * * *
Punkt-punk-punkt-Lasse i norr har inte kommit med något tips än. Hur är det med dina cojones?
* * * * *
Tänk om de vill att publiken ska sjunga för Perra ikväll. Hemska, hemska tanke. Jag avskyr planerat spontana uppvaktningar. Det tror jag Perra gör också.
* * * * *
Sudden blir det i alla fall. Efter...
* * * * *
Väl på plats upptäcker jag att allt är som vanligt i Färjestad. Matchens profil, Marcus Johansson, berättar att han slår brorsan i TV-spel. Originellt. Dessutom är inte en enda kedja sig lik.
Här kan ni se hur det ser ut.
Vore kul att hitta någon statistik över hur många kedjor Perra och Sammen har format i år. Att nöta in något verkar inte vara deras stil. Slit och släng.
I Luleå ser ju andrakedjan löjligt spännande ut, Omark, Harju och Lavander. Jovars. Det går inte att åka på en skridsko för FBK-spelarna när den kedjan är inne.
* * * * *
Intressant statistik kan man hitta FBK:s interna poängliga. Jens Skåhlberg, mer eller mindre en sarg-ut-back, har fem poäng (2+3). Lika många som forwarden Marius Holtet. Sådär Sudden, lite vatten till din kvarn.
* * * * *
Sevc ut. Laatikainen in. Muskler mot skridskoåkning, ska blir intressant att se vad det kan betyda. Vore kul att se Arto hel, så att man kan följa honom över några matcher i rad.
* * * * *
Apropå poängligor. Fem spelare i Luleå skulle ta sig bland FBK:s topp-2. Bland dem finns inte ens frälsaren Bartecko med.
* * * * *
Färjestad kör ju förresten en liten julkampanj nu där Emil Kåberg önskar sig snällare domare.
Han kanske borde önska sig rörliga handleder istället.
Bara en tanke. Man kan ju ändå önska sig v a d man vill.
* * * * *
Björka är med som sjunde forward igen. Alltså, det är verkligen sjukt att se honom. Löjligt hur lik han är Högga, på så många sätt dessutom.
* * * * *
Det finns tydligen vissa rykten i Österrikisk media som säger att Divis är på väg tillbaka alp-landet. Rundqvist tillbakavisar det dock, men det säger egentligen ingenting.
Bara att hålla tummarna med andra ord.
* * * * *
Nej, det är nog dags att runda av, vad som känns som ett rekordlångt inlägg och döda de 16 minuterna till match.
Förresten, fan vad sugen jag är på live-hockey. Riktigt laddad. Kommer med andra ord blir grymt besviken om det blir en pissmatch.
Och jo. 4–4 blir det, Luleå tar med sig sviten hem.

Av: Jacob

2 kommentarer:

  1. Pannan knackar och gormar mer än vad små vita piller kan rädda. Men visst. Cojones var det och... JA vad fan... 1-3...

    SvaraRadera
  2. Luleå var ju inte direkt vrålbra trots vinsten mot Frölunda. Jag säger 3-2.

    SvaraRadera