2008-05-15

Spelare står i skuld

Vi har hört det förut och nu är det dags igen. Anders Hedberg debatterar på sportstory.se att svenska NHL-spelara är skyldiga att tacka ja när Tre Kronor ringer och vill ha spelarens tjänster. Ja, han uttrycker sig faktiskt så. Han får det att låta som att hockeysverige är en enda stor fabrik och att de som jobbat upp sig på chefsnivå titt som tätt måste komma ner på fabriksgolvet och skita ner sig lite ibland. Det är de nämligen skyldiga fabriken.

Hedbergs text läser ni HÄR.

Och ett smakprov får ni här:

"Laget är borta från slutspel och det är fyra veckor innan VM börjar – semester, eller? Fru eller flickvän, vilket ansvar eller tyngd skall hon ha i spelarens beslut?"

>> Vad tycker ni?

4 kommentarer:

  1. Bah! Jag tycker att det är märkligt att fler folk inte vill spela VM. Men jag vill inte se spelare som är där för att dom känner sig tvugna eller skyldiga att vara på plats. Hur bra jobb gör man med den inställningen?

    Det man kan göra är att ändra på upplägget runt VM för spelarna och dess familjer. Se till att det fungerar att ha med familjen, boka upp en jävla stugby i närheten där dom kan hyra in sig och börja semestern i. Lite som under fotbolls VM eller som andra lag gör under hockey VM.

    Fattar inte varför man utgår ifrån att alla hockeyspelare är 20 år och vill dricka öl och kanske ha gruppsex på hotellet.

    Nej fy fan inför lite mångfaldstänk i organisationen, förvänta sig inte att alla tycker att det är kul att vara med "grabbarna" ytterligare en månad.

    SvaraRadera
  2. Tror just att det sista du skriver är något att tänka på. Helt sant.

    SvaraRadera
  3. Jag skulle inte bli förvånad om herr Hedberg har en eller flera skilsmässor bakom sig med den inställningen.

    Det kan vara en sak med de som spelar Elitserien, men att kräva att NHL-spelarna ska tacka ja med kanske 100 matcher i ryggen och legat borta halva säsongen? Nä, det är orimligt och fattar inte Anders Hedberg det så ska han ta och hålla käften i fortsättningen.

    SvaraRadera
  4. Jag tycker debattartikeln är precis vad hockeySverige behöver.
    Likväl som de knappast tycker att spelschemat i NHL är särskilt kul borde en månad extra kvitta.

    De slipper då också barmarksträningen och får företräda sitt land, den finaste utmärkelsen utav dem alla.

    Det känns amatörmässigt att kalla Mats Sundin och andra framstående spelare som några som presterar sämre när de är tvungna. Alla är trots allt kontraktsbundna och professionella spelare. Likväl som ett VM på hemmaplan är kanske mer motiverande än ett i Kina så är de professionella idrottsmän, som alltid gör sitt yttersta och inte några kontorsråttor som flyr dagen genom att kopiera sina fingrar på arbetstid.

    Deras familjer vet precis vad deras liv innebär, vad säger att de inte får ett livshotande tillstånd efter en match i NHL? Annars skulle de inte fortsätta med sin karriär.

    Om man inte kommer med någon egen definierad åsikt så borde man nog låta bli tangenterna. Anders Hedberg har varit tillsammans med samma kvinna sedan de båda gick i gymnasium i Ångermanland, så sluta upp med ditt barnsliga förtal. Du får inte mer trovärdighet med sådana argument.

    SvaraRadera