2009-02-19

Stockholms blodbad, Hovet Edition, periodpaus 2

Förlåt mig. Jag använde epitetet "vägg" på Ragge i förra inlägget. Självklart är han inte en vägg, han är en fis i världsrymden om man jämför med skyskrapan som står framför Färjestads mål. Gustavsson är helt sinnessjuk idag. Visst, DIFs avslut lämnar mer att önska, men de borde åtminstone fått in 2 puckar den här perioden på en lagom övermänsklig målvakt.
-----
Michael Holmqvist! Vilken hjälte! Först ett knä i magen på Jonas Gustavsson, sen en ful tackling och eftersläng på Sevc. Det är ju inte konstigt att tjecken lackar. Nu utmynnade det ju i att FBK avgjorde matchen så han är säkert ganska nöjd ändå, men kan någon tala om för mig vad Holmqvist har gjort för nytta i Djurgården i år? Det är dags att skicka bröderna till Ryssland och låta dem stanna där. Stanna där en ganska lång tid, 2-3 decennier räcker nog gott.
-----
Det är ju inte så att Djurgården spelar dåligt. Färjestad är helt enkelt riktigt jävla bra och vet hur ett kliniskt avslut ska tas, även om Wesslau, som sagt inte imponerar. Det ska mycket till att DIF missar slutspel om de fortsätter att spela såhär. Det är väl Frölunda på bortaplan i sista omgången som kan ställa till det på riktigt.
-----
Wikegård på läktaren! Han tittar fortfarande på Livehockey alltså. Jag antar att han letar spelare att dömma ut i Färjestad. Det blir en svår nöt att knäcka ikväll...
-----
Bäst i DIF? Jacob Josefson imponerar idag. Lätt på skären och går på mål. Det behövs i ett annat ganska tamt spel framför kassen från DIFs håll sett. Inte för att det spelar någon roll en sådan här kväll när Sveriges, för tillfället, bästa målvakt har bestämt sig för att vara, för tillfället, bäst i Världen.
-----
DIFs juniorer... Hur blir det nästa år? Ett antal spelare står för dörren och vill in i A-laget. Men kvoten är ju nästan redan fylld. Blir det två juniorfemmor nästa år månne? Josefson visar ju att han är redo för spel högre upp i hierarkin i alla fall.
-----
1-3, 2-3 hade känts mer rättvist efter den här perioden. För visst var det DIFs period i grund och botten?
-----
Det verkar inte bli någon Mark in Da Park. Trist... Wesslau kanske ger upp efter 5an som oundvikligen kommer att komma under period 3. VI får hoppas att DIF orkar köra lite till. Om Gustavsson börja släppa lite puckar kan de ju frisera siffrorna iallafall.
-----
Hur länge håller Gustavssons ben för övrigt? Det kan ju knappast vara nyttigt att flänga runt som han gör. Lunkan håller ju redan på att gå sönder och han är ju inte hälften så rörlig som Färjestads burväktare. Men å andra sidan, Hasek höll en hel karriär.
-----
Nej, nu är det snart dags för 3e. Ska försöka hitta nåt att dricka innan. En öl kanske? Vi hörs till eftersnacket!

Av: Sudden

2 kommentarer:

  1. Ojojoj. Steken håller på att vändas.
    Vill bara påpeka att jag avskyr DIF mer än jag gillar FBK. Lätt. Gillar FBK-FHC-matcher eftersom det blir bra hockey allt som oftast.

    För övrigt så anser jag att Honkarna i DIF är sämst i Elitserien.

    SvaraRadera
  2. Jo, innan du blir för glad över Schneiders mål kan jag informera om att Kalt också hängt ett.

    SvaraRadera