2008-07-19

Intervjuserien "På tennis": Pettersson tar Ek på tennis

Har refererar till sig själv som stjärnbloggare och envisas med att skriva om tennis på en hockeysajt. Robert Petterssonhockeysverige.se verkar älska att "diskutera" med sina läsare efter att ha skrivit just tennisinlägg.
Kanske passar han just därför alldeles utmärkt i Bloggkollektivets intervjuserie om hockeyfloskeln "På tennis".

Kan man egentligen ta något på tennis?
– Rent praktiskt... nej. Du kan bara spela tennis, vilket inte ens innebär att du tar bollen på volley hela tiden. Rent tekniskt borde det heta att ta en puck på tennis även när du låter den studsa, eller tar den på halvvolley.
– Men uttrycket i sig är inte SÅ märkligt. Jag förstår lite grann hur det kunnat dyka upp i vårat språkbruk.

Har du använt uttrycket i fråga i din roll som journalist/bloggare?
– Sökte igenom arkiven på Hockeysverige och såg att det förekommer i en del texter. Fick fyra träffar på egna texter (som inte handlade om just tennis på riktigt).

Hur kommer det sig att inte fotbollsspelare tar bollen på tennis?
– För dom klipper på volley. Med sin fot. Som dom inte håller i likt ett tennisracket.
– Notera att det inte heter volley eller tennis när du nickar en boll - som i praktiken även det borde kallas volley, egentligen.

Vilket uttryck borde användas istället?
– Jag gillar på tennis. Det låter kanske lite konstigt, men att ta nåt på tennis är en hockeyterm. Man säger ju inte ens att "ta på tennis" - i tennis. Det är bara i hockey man tar saker på tennis. Men ett kanske än mer korrekt uttryck hade varit att ta nåt på baseball. Jag använder mig ju helst av en enhandsbackhand, inte minst när jag tar en volley i tennis. Det gör du sällan i hockey, utan där gör du dina tennisslag med två händer. Alltså baseball.

Till sist: vad skulle du vilja ta på tennis?
– Mattias Ek.

Av: Jacob

--------------------------------------
Tidigare intervjuer i serien:
Johan Svensson - mrmadhawk.blogg.se
Adam Savonen - Norran
Magnus Nyström - Expressen

2 kommentarer:

  1. Jag kan ju inte säga annat att denne Pettersson är riktigt jävla skön. Det känns som att han är den enda hittills som faktiskt har lyckats svara på frågorna riktigt jävla bra. MrMadhawk visade sig ju vara som vilken annan torrboll till hockeybloggare som helst med sina svar, men Pettersson håller fanan högt. Han börjar bli lite av en ny favorit hos mig trots att han inte är amerikaniserad och använder svensk stavning på ryska namn.. :S

    SvaraRadera
  2. Det är genialiskt av dig Jacob att intervjua denna man. Det kan väl inte finnas någon mer lämplig person att fråga om just "på tennis". Utsökt!

    SvaraRadera